Min nya baby

Här är min alldeles egen espressomaskin, Rancilio Silvia! Så om någon undrar var jag är så står jag och övar på mjölkskummning ;-D Jag ska bara ta en paus och sticka iväg på en middag med några kompisar, ha en riktigt  trevlig fredag på er allihopa!

Tid för nyskördade äpplen


Nu är det tid för det efterlängtade äpplet att skördas! De blommor som så vackert prydde träden i äppellunden på landet är ett minne blott och snart får vi njuta av hemlagade äppelpajer! Finns det nåt så härligt att på hösten plocka äpplen i den friska och krispiga luften för att senare på kvällen avnjuta en härlig äppelpaj framför brasan?

Smögen, mat & vin


Var på snabbvisit på två dagar till Smögen och västkustfrälst som jag är. Det blev först en lunch hos Mia & Johan i Göteborg först, där Johan bjöd på sin goda köttfärssås innan vi åkte iväg. Vädret var ingen höjdare, men vi fick iaf beskåda en fin solnedgång från klipporna första kvällen, mätta av färska räkor, och vi njöt av vistelsen ändå.

På härliga Coffe Room hängde vi en del och åt av de gudomligt goda och stora kanelbullarna, drack av den perfekta latten och käkade frukost. I hamnen köpte vi färska räkor som vi njöt av på härliga klippor med gott mousserande vin, bla Pongácz från Sydafrika, 109 kr. På Skärets krog åt jag fisk & skaldjursgrytan med en härlig dessert på flädermousse och hallonsorbet, och till det ett jättegott dessertvin Muscat d´Asti som tyvärr inte finns att köpa. Till middagen drack jag en underbart krispig och fruktig Sauvignin Blanc från Frankrike, Domaine pre Baron, som jag varmt vill rekommendera! Finns på systemet för 79 kr. Vistelsen avslutades med en sväng förbi pittoreska Fiskebäckskil där vi åt en gudomligt god lunch innehållande sillbuffé följt av ännu en fisk & skaldjursgryta på Restaurang Brygghuset. Vilken sillbuffé som där skådades! Så otroligt gott! Vi är så nöjda med servicen och maten på alla dessa ställen som vi besökte. Tack Mia & Johan för trevligt semestersällskap!

Sval sommardrink

De senaste veckorna har ägnats åt lata sommardagar i den härliga solen och värmen som vi haft, som följts av ljumma grillkvällar med alla bekanta som avlöst varandra här på vårat landställe. En hel del bakning har jag även sysselsatt mig med, för att bjuda gästerna på trädgårdsfika i skuggan. Nästa vecka bär det av till Västkusten!

En härlig sommardrink att bjuda på är den perfekta starten på kvällen för mig! Piffigt blir det att dekorera med mynta och hallon ifrån trädgården!


Sval sommardrink:
Is
Mynta
Hallon
Lime skivad
Scheppes Citrus Fruits
Gin


Lägg i ca 2 st isbitar, en kvist mynta, ett par hallon och en skiva lime i tjusiga glas. Tillsätt 2 cl gin och fyll upp med Schweppes Citrus Fruits.

RSS 2.0