Latte-fronten

Så här långt har jag kommit på Caffe Latte-fronten än så länge. Målet är ju att kunna åstadkomma tjusig Latte Art som Rosetta och Hjärtan. Bladen är lättare att göra eftersom man häller på kaffet över mjölkskummet droppvis. Kaffet i koppen är J&Ns FTO.

Bonterra Zinfandel och Chardonnay


Detta är två riktiga höjdare från Fetzer och Bonterra Vineyards som är en mycket ambitiös ekologisk producent från Kalifornien. 1985 startade familjen Fetzer Bonterra garden som till en början var ett organiskt experiment.  Ett krav var att ekologiskt odlat inte fick ske på bekostnad av smak eller pris. Bonterras Vinmakare Robert Blue blev snabbt övertygad om att ekologiska viner var framtiden. De ekologiskt odlade druvorna var de godaste druvor han någonsin smakat. Nu är även buteljerna miljöanpassade med etiketter av vasspapper och endast paraffin/bivax som förseglar korken, ingen metall eller plast.

Det röda vinet, 125 kr, är av druvan Zinfandel som är en av mina favoritdruvor. Vinet är mjukt och fruktigt med smak av körsbär och björnbär, mycket välbalanserat och gott! Det har en klassisk Zinfandel-karaktär. Passar till både lamm och nöt, jag skulle lätt kunna tänka mig att servera det till höstens härliga svampmiddagar med vilt. Betyg 5/5.

Det vita Chardonnay-vinet, 125 kr, är härligt fruktig, fyllig och har en smakrik ton av äpple, tropisk frukt och vanilj. Vinet passar till lite starkare rätter av skaldjur och fisk. Det funkar även till kalv och gris eftersom det är så smakrikt. Betyg 5/5.

Galet god choklad


Min kompis Marre tipsade mig om den här chokladen, och den är helt gudomligt god! Anthon Berg Chocolate Origins Ghana med cocoa nibs. Drömmen tillsammans med en god latte!

Min första latte art


Övar och övar på mjölkskummning och espressobryggande, känner att jag börjar få till det lite iaf! Bjuder här på en första Latte Art-bild! Här med Espresso Fair Trade Organic från Johan &Nyström köpt i trevliga butiken Kaffecompagniet på Birkagatan och baristamjölk. Är jättenöjd med malningen av bönorna som gav den finaste creman hittills!!!

RSS 2.0