Grym italienare - Monti Garbi Ripasso

Italien har ju ett mycket stort utbud av riktigt bra viner, och hur många druvor som helst att botanisera i. Jag har dock lyckats hitta ett riktigt guldkorn nämligen Monti Garbi, som är ett Ripassovin från Veneto i nordöstra Italien. Veneto är ett distrikt som har charmat mig många gånger!

Ripasso innebär att vinet jäser en andra gång i två till tre veckor tillsammans med jästresterna från jäsningen av en Amarone. Det gör att vinet blir kraftigare och får mer alkohol, tanniner och högre syra.

Det här vinet drack jag första gången på S:t Eriksgatan 1 Restaurang & Vinbar, som för övrigt är en väldigt mysig restaurang med hemmakänsla och personlig service. Till vinet åt vi lamm och det var en riktig hit tillsammans!

Monti Garbi är ett mycket fylligt, fruktigt och smakrikt vin med inslag av körsbär, fikon, choklad och timjan. Man får mycket vin för pengarna! Vinet passar utmärkt som både mat- och pratvin.

Monti Garbi Ripasso 2006
Druva: 70% corvina, 20% rondinella, 5% croatina och 5% oseletta
Distrikt: Veneto
Producent: Tenuta Sant' Antonio
Pris: 99 kr
Betyg: 5/5

Bild: Från favoritbloggen Guldkant på livet

Vinnare i Barista Cup

Barista Cup-finalen gick av stapeln igår och det är superkul att två representanter från mitt favvocafé da Matteo i Göteborg är bland vinnarna! Stort grattis till ettan, tvåan och trean!

1:a Mattias Björklund, da Matteo
2:a Mattias Jonsson, Barista Fair Trade
3:a Pernilla Gard, da Matteo


RSS 2.0