Nytt favoritvin - Mc Manis Petite Sirah

Jag har druckit många goda röda viner på sistone, och den som fastnat extra för är den här ljuvligheten Mc Manis Petite Sirah, 99 kr som kom här i oktober. Jag skrev i maj om en otroligt god Petite Sirah som heter Cupa Grandis. Mc Manis är i princip lika gott, men till bara 1/3 av priset. Sånt gillar vi!!! Det är ett härligt ungdomligt vin, med en koncentrerad mjuk fruktighet av mörka bär och örter. Doftar och smakar ljuvligt! Vinet är perfekt till höstens grytor och soppor.

Som vanligt är de viner jag mest fastnar för tillfälliga nyheter som bara säljs i ett år på Systembolaget, men jag får hoppas att den kommer att finnas i beställningssortimentet för producenten har redan etablerat sig där.

Jag är inte vara ensam om att hylla denna goding, det är bland annat Monica Alberg och vingurun Gunilla Hultgren Karells favoritvin för hösten!

Mc Manis Petite Sirah 2008
Druva: Petite Sirah
Distrikt: Kalifornien
Producent: McManis Family Vineyards
Pris: Tillfällig, 99 kr
Betyg: 5/5

Another latte art surprice

Min senaste latte art, ser ni vem det föreställer? Det går inte så mycket framåt med min sk "art", den bjuder mest på spontana överraskningar.. Jag måste nog gå och lära mig lite bättre teknik! Skummet är däremot ljuvligt och espressoshotsen ger riktiga "råttsvansar", mycket tack vare den utmärkta malningen man får av Martin i hans butik Kaffecompagniet!


Champagne till skaldjur

Förra veckan hade jag och killen födelsedagsvecka, båda fyllde 30 inom loppet av 3 dagar! Våra goda vänner Bodil och Martin hade bröllop samma helg, så det blev en hel del firande kan man säga, och än är det inte slut! Hur som helst så firade vi våra 30 med skumpa, massa goda skaldjur och en västerbottenpaj. Otroligt lyxigt och gott! Champagnen som vi drack var Deutz Brut Classic, 339 kr, och är en riktig höjdare till skaldjur!!! Betyg 5/5.

RSS 2.0