Förföriska American pancakes

Dessa förföriska American pancakes är så otroligt lätta att göra och jag bara måste dela med mig av receptet, som kommer från Laura James romantiska kokbok Breakfast in bed! Perfekt för helgfrukosten!

2 pers

1 1/4 dl vetemjöl
En nypa salt
En nypa råsocker
1/2 tsk bakpulver
2 ägg lätt vispade
0,8 dl mjölk
Smör att steka i


Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan gradvis äggen och mjölken. Stek i lite smör på medelvärme i valfri storlek. När pannkakan reser sig och bubblar, då är det dags att vända den. Servera med färska jordgubbar eller jordgubbssylt och pudra över med florsocker och ringla över med sirap.


Stans bästa semla

Sambons semla blev finast!


Snart är ju fettisdagen här och då tänkte jag tipsa om var man kan få tag på Stans bästa semla!

 

Vetekatten
På Vetekatten, Kungsgatan 55, vet de precis hur man ska få till en riktigt god semla. Här får man en rejäl saftig bulle, ljuvlig mandelmassa med len grädde på toppen. Det kan faktiskt inte bli bättre. Sann och ren njutning. Kaffe och semla kan man få till ett pris av 69 kr. Tar du med semlan kostar den 29 kr. Det finns också minisemlor, vilket jag tycker är riktigt bra!!!

 

Konditori Droppen
Här har du Stans bästa semla utanför tullarna på Tulegatan 2, precis i gränsen mellan Solna/Sundbyberg. Deras saffranssemla är en riktig hit, och de vanliga vetesemlorna är otroligt goda. Semlorna bakas i en däcksugn vilket gör att de behåller sin saftighet. Saffranssemla för 29 kr och vetesemla för 25 kr. Endast för avhämtning dock.

 

Hembakad semla
En hembakad semla går inte av för hackor, och inte speciellt svårt är det att göra heller. Här hittar du ett bra recept på goda semlor.


Fräsch Chardonnay från Fetzer Vineyards

Denna Chardonnay är en av mina senaste favoriter. En enormt frisk, fräsch och fruktig Chardonnay från Fetzer Vineyards, eller som etiketten lyder:

 

"A fruit medley of ripe pineapple, zesty citrus an baked apple with a dash of pear-spice"


Perfekt som fördrink eller till maten för vitvindrickaren. Passar till fisk och skaldjur som de flesta vita viner, men funkar bra till de flesta maträtter. Vinet återfinns ofta på grillrestauranger.

 

Fetzer Valley Oaks Chardonnay
Druva: Chardonnay
Distrikt: California
Producent: Fetzer Vineyards
Pris: 89 kr
Betyg: 4/5


RSS 2.0