Konjak med Mr Braastad på Grand Hôtel

I samband med lanseringen av två nya konjakssorter från Arcus, varav en ekologisk, Braastad Organic (3-6 år) och Braastad My Selection (3-10 år) bjöds det på en tjusig blandning av smårätter att prova dem till.  Provningen bestod av ytterligare två konjakssorter från Braastads högborg, nämligen Braastad VSOP (4-8 år) och Braastad XO (6-18 år). Presentationen gjordes av Mr Braastad himself, Richard Braastad, Master blender med en utmärkt näsa som kan skilja på destillat från en tisdag till en torsdag. Cognacshuset har gått i arv i flera generationer, och inspirationen från förfäderna består.

Braastad Organic är en konjak gjort på 100 % ekologiska druvor. Fruktig och blommig konjak med en lite mildare smak.

Braastad My Selection är en blandning av 34-45 st av Richard Braastads egna favoriter. En elegant men kraftig konjak med lång och stark eftersmak.

De två nya sorterna lanseras i systembolagets beställningssortiment den 1 november.


Vacker bordsdekoration, som alltid väldigt fint ordnat av Zap PR


Tjusiga snittar


V.S.O.P är favoriten! Rund med toner av kryddor och mörk choklad.


Skål!

Höstens godaste Trattkantarellsoppa


I helgen lyckades jag få till en alldeles ljuvlig Trattkantarellsoppa av helgens skörd från svampskogen på landet. Den blev alldeles för god för att inte delas med av. Här kommer ett recept för 2 pers:

Trattkantarellsoppa 2 pers

1 gul lök
1 vitlök (gärna färsk)
2 liter trattkantareller (ca)
Några skvättar vitt vin
2 paket á 250 g Oatly Havregrädde
2 dl vatten
1 tärning ekologisk grönsaksbuljong (Naturcompagnie)
Några droppar vit tryffelolja (inte nödvändigt)
Viltkrydda, örtsalt och vitpeppar

1. Finhacka löken och stek i smör på medelvärme. Häll i de rensade trattkantarellerna och stek dem i några minuter tills de är mjuka. Salta och peppra.
2. Riv eller pressa i vitlöken.
3. Tillsätt några skvättar vitt vin och låt puttra en stund.
4. Tag fram en soppkastrull och häll över trattisblandningen i den.
5. Häll i havregrädden och vattnet.
6. Lägg i buljongen och smula i lite mortlad viltkrydda. Tillsätt eventuellt några droppar vit tryffelolja.
7. Låt puttra en stund och mixa sedan blandingen i en mixer på halvfart eller mixa med en stavmixer.


Klart att avnjutas! Smaka av, salta och peppra efter smak. Mmmm, poppa gärna en champagne, Moët & Chandon exempelvis, så har du en riktigt lyxig och höstig romantisk middag!

Gott Höstvin från Spanien

Nu när hösten är här med allt vad det innebär, frisk luft, vackra färger på löven och mysiga middagar med mustiga grytor med ett riktigt höstigt rödvin till! Jag har fått möjligheten att prova den här mustiga Riojan, Montecillo Gran Reserva 2003, 199 kr (B). Med en generös mörk frukt och en aning stram och elegant eftersmak passar den alldeles utmärkt till köttgrytan med rotfrukter och trattkantareller. Betyg 4/5.

Notis: B står för beställningssortimentet


RSS 2.0