Fantastiskt bubbel från bourgogne

Vi var och firade min födelsedag på Restaurang Ett Hundra Ett, och där drack jag ett omåttligt gott mousserande vin från Bourgogne, Cremant de Borgogne Michel Juillot, tillverkad enligt den sk "Champagnemetoden". Producenten ligger utanför distriktet, så det är ingen "riktig" Champagne. Ett mycket torrt och fräscht vin, precis i min smak, "Brut" ska det vara när det gäller mousserande för mig. En besvikelse är dock att denna inte går att köpa i Sverige, utan ni får bege er till restaurangen såvida ni inte befinner er i Frankrike, eller känner för att importera hem ett lass.

Uppdatering:
Efter lite botanisering på systembolaget så hittade jag dessa två lika fantastiska mousserande bourgogne-viner. Crémant de Bourgogne Geisweiler, 83 kr och Crémant de Bourgogne Perle de Vigne, 92 kr. Dessa är några av de bästa mousserande jag druckit! Betyg 5/5 för båda!


Kommentarer
Postat av: Daddy-T

Grattis, det är helt rätt med Cremant de Bourgogne. Jag tycker också att den är enormt prisvärd jämfört med Champagne. Har också provat cremant de Loire och Alsace men Bourgaognevarianten tycker jag är bäst.

2008-11-23 @ 16:43:41
URL: http://ostbloggen.wordpress.com
Postat av: Mary

Daddy-T: Vad härligt att du också gillar den! Det visar ju bara ännu mer vad prisvärd den är! Så kul när man hittar sina guldklimpar ;-D Det är Bourgogne som gäller då!

2008-11-24 @ 00:08:52
URL: http://vintips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0