Bonterra Zinfandel och Chardonnay


Detta är två riktiga höjdare från Fetzer och Bonterra Vineyards som är en mycket ambitiös ekologisk producent från Kalifornien. 1985 startade familjen Fetzer Bonterra garden som till en början var ett organiskt experiment.  Ett krav var att ekologiskt odlat inte fick ske på bekostnad av smak eller pris. Bonterras Vinmakare Robert Blue blev snabbt övertygad om att ekologiska viner var framtiden. De ekologiskt odlade druvorna var de godaste druvor han någonsin smakat. Nu är även buteljerna miljöanpassade med etiketter av vasspapper och endast paraffin/bivax som förseglar korken, ingen metall eller plast.

Det röda vinet, 125 kr, är av druvan Zinfandel som är en av mina favoritdruvor. Vinet är mjukt och fruktigt med smak av körsbär och björnbär, mycket välbalanserat och gott! Det har en klassisk Zinfandel-karaktär. Passar till både lamm och nöt, jag skulle lätt kunna tänka mig att servera det till höstens härliga svampmiddagar med vilt. Betyg 5/5.

Det vita Chardonnay-vinet, 125 kr, är härligt fruktig, fyllig och har en smakrik ton av äpple, tropisk frukt och vanilj. Vinet passar till lite starkare rätter av skaldjur och fisk. Det funkar även till kalv och gris eftersom det är så smakrikt. Betyg 5/5.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0