Grym italienare - Monti Garbi Ripasso

Ripasso innebär att vinet jäser en andra gång i två till tre veckor tillsammans med jästresterna från jäsningen av en Amarone. Det gör att vinet blir kraftigare och får mer alkohol, tanniner och högre syra.
Det här vinet drack jag första gången på S:t Eriksgatan 1 Restaurang & Vinbar, som för övrigt är en väldigt mysig restaurang med hemmakänsla och personlig service. Till vinet åt vi lamm och det var en riktig hit tillsammans!
Monti Garbi är ett mycket fylligt, fruktigt och smakrikt vin med inslag av körsbär, fikon, choklad och timjan. Man får mycket vin för pengarna! Vinet passar utmärkt som både mat- och pratvin.
Monti Garbi Ripasso 2006
Druva: 70% corvina, 20% rondinella, 5% croatina och 5% oseletta
Distrikt: Veneto
Producent: Tenuta Sant' Antonio
Pris: 99 kr
Betyg: 5/5
Bild: Från favoritbloggen Guldkant på livet
Aha! Ser att du hittat till Ripassovinerna! Mums! Kram Erika
Erika: Ja, och denna är en rikgit guldklimp :) Mumma! Kram
View your blog and found it very interesting ... Parabens
I would ask you could put the link in my blog on your site: http://do-nariz-a-boca.blogspot.com/
May be?
When you send a mail to ask here: pirusas.carvalho @ hotmail.com
Abraços
Gillar om det du skrev! Trevligt att se lite schyssta grejer och inte endast det vanliga sakerna som man kan se om varenda dag. ;)
Åsa: Tack, det var väldigt roligt att höra! Du kanske själv har något ess i rockärmen som man bara inte får missa? Återkom gärna med egna vintips om du vill. Ha en trevlig dag! Hälsn Mary
Schysst design du har på din sida. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!