Årets Rosé 2010 och tre andra rosétips

Jag vet inte hur det är för er, men för mig ska ett Rosévin vara lite härligt sötfruktig, gärna med en mullig och tydlig ton av smultron och jordgubbar utan att bli sliskig för det. Det finns många finare Roséviner som har en lite elegantare och strävare ton, som från Cotes du Rhone och Bourgogne. Man skulle kunna säga att de är lite "vuxnare" och passar bättre som matvin. Dessa viner är inte de som jag föredrar när det gäller Rosé.

De viner som jag tidigare år har rekommenderat (som tyvärr har varit tillfälliga) har haft den där perfekta sötfrukten. Även år har jag hittat ett sådant vin, också en tillfällig nyhet fast på box - Untouched by Girasol Rosé, 179 kr. Varm solmogen frukt av smultron och jordgubbar som ger dig en riktig känsla av sommar! (Betyg 5/5). Spanien har definitivt överraskat mig vad gäller Rosévin i år. Jag tycker att de gör dem bra. Nedan finner ni tips på tre Roséviner på flaska som jag rekommenderar, de är inte lika sötfruktiga som Untouched, men de duger bra ändå!

Marqués de Cáceres, 75 kr, är en riktig Roséhit från Spanien som överraskar med sin djupröda frukt och spritziga avslutning(Betyg 4/5).

Jacobs Creek, 69 kr, från Australien är alltid ett säkert kort med sin typiska Rosékaraktär av röda vinbär och hallon (Betyg 4/5).

Bolgarello, 89 kr, från Italien är en lite lättare Rosé med subtil frukt av jordgubbar och körsbär för dem som inte vill ha ett sånt eldigt vin (Betyg 3/5).Kommentarer
Postat av: Sandra

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).

2012-03-19 @ 00:53:55
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0