Pasta Due - en pasta, två olika såser


Alltså, jag har blivit en sån sucker för det enkla italienska köket så det nästan är löjligt.. Men det för så mycket gott med sig så det är bara att gotta sig i nörderiet ;)

Här har jag lagat en pasta och blandat med två olika pastasåser, pesto med rostade pinjenötter och tomatsås med cocktailtomater på kvist med gröna urkärnade oliver. På med en god olivolja, riven parmesanost, flingsalt och peppar. Så enkelt, men så gott, dessutom ett bra vegoalternativ!

Antingen gör man det enkelt för sig och blandar med pesto och tomatsås på glasburk, eller så gör man den själv. Jag körde på den enkla varianten denna gång, med varor inhandlade på en Italiensk delikatessbutik här i stan. Godaste oliverna får man dock från Grekland - Fontanas gröna utan kärnor på glasburk är helt oslagbara! Ett tips är att köpa en lite finare pasta och koka den al dente, och sen blanda ut den med alla ingredienser i en uppvärm panna med olivolja i. Då kommer alla smaker fram, det gör stor skillnad!

Ett gott rödvin till som Cappello di Prete, 79 kr, passar perfekt till pasta med sin lätta kryddighet och italienska fatighet. Ett annat vin från samma producent, välkända Copertino Rosso, 69 kr, är också en riktig höjdare till dessa rätter.


Kommentarer
Postat av: Caroline

Låter riktigt smarrigt, som man brukar säga: oftast är de enklaste de godaste.

Tack själv för en trevlig norsk lunch:-)

2010-05-19 @ 22:10:46
URL: http://www.bemyguest.nu
Postat av: Marys mat och vintips

Caroline: Precis, nyckeln är oftast bra råvaror i grunden :)

2010-05-20 @ 11:38:09
URL: http://vintips.blogg.se/
Postat av: Sara

Åh va härligt det ser ut! Nu blir är jag hungrig!

2010-05-24 @ 12:10:32
Postat av: Marys mat och vintips

Sara: Molto bueno ;)

2010-06-03 @ 19:15:32
URL: http://vintips.blogg.se/
Postat av: Marys mat och vintips

Sara: Bon Appetit ;)

2010-06-03 @ 19:18:59
URL: http://vintips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0