Mjuk pepparkaka och pepparkakscrostini
Igår var jag på ett födelsedagsfika hos söta Anna som verkligen älskar att fylla år! Sambon Johan är en riktig hejare i köket och satt på ett helt ljuvligt recept på en mjuk pepparkaka, så otroligt saftig och god precis som den ska vara när den är som bäst! Som grädde på moset kan man göra en lyxig pepparkakscrostini med lite av den mjuka pepparkakan, och det receptet hittade jag på Tasteline.
JOHANS MJUKA PEPPARKAKA
175 g smält smör
2 ägg
1 ½ dl långfil
1 ½ dl mjöl
1 ½ dl socker
1 tsk bikarbonat
2 rågad tsk kanel
2 rågad tsk ingefära
2 rågad tsk nejlika
Rör ihop alla ingredienserna och grädda i en smord och bröad form i 175 grader i ca 50-60 min.
PEPPARKAKSCROSTINI
4-6 personer
10 skivor pepparkakscrostini på mjuk pepparkaka
100 g mascarponeost med gorgonzola
2 st färska fikon
1 msk skalade pistagenötter (kan uteslutas)
Crema di balsamico
Sätt ugnen på 250 grader grill. Lägg pepparkaksskivorna på plåt med bakplåtspapper och rosta ca 1-2 minuter på varje sida tills de fått färg. Fördela osten ovanpå. Skär fikonen i klyftor och garnera med dem. Droppa på lite krämig balsamico. Hacka pistaschmandeln och strö över.
Bild: tasteline.se
Kommentarer
Postat av: Sara
Åh va pysslig du är!
Men åh ni mååååste boka bord på regissörsvillan! Det var såååå gott!
Postat av: Marys mat och vintips
Sara: ;-D Åh, ja absolut! Är supernyfiken!!! Ni får väl hänga med då ;P
Postat av: Anonym
Gud vad gott det låter! Måste prova - älskar mjuk pepparkaka!
Postat av: Marys mat och vintips
Anonym: Härligt! Lycka till, du kommer inte bli besviken ;)
Trackback