Pressvisning av Turntable Chardonnay med Arcus

I förra veckan var bloggen på en pressvisning av Turntable Chardonnay anordnad av producenten Arcus i form av en mycket trevlig presslunch på F12. Vi fick prova en 3-rättersmeny som var specialkomponerad för att passa vinet helt igenom alla de 3 rätterna. Syran från vinet har balanserats upp med hjälp av sötma och sälta från maten. Det lyckades de riktigt bra med!


Presentation av maten och vinet av F12:s kökschef Daniel Couet och chefssommelieren Sören Polonius


Förrätten kalv "vitello tonnato" med lakrits och grapefrukt

Vinet är en okomplicerad och lättillgänglig chardonnay, och det vill Sören varmt poängtera. Han charmades av just vinets användarvänlighet, att det känns enkelt och lätt att avnjuta. Vinet doftar härligt av solmogen frukt och smakar friskt och fräscht med anade ekfatstoner. Det behöver inte vara mer komplicerat än så!Turntable Chardonnay
Druva: Chardonnay
Distrikt: Lodi
Producent: Arcus
Pris: 65 kr
Betyg: 4/5Fira fredagen med en läskande roséVarför inte fira att fredagen och marssolen är här med en läskande Rosé? Blason de Bourgogne är ett gott mousserande vin som passar utmärkt till dessa frestande lax och rostbiffsnittar toppade med getostcreme och persilja. Frisk och fruktig med inslag av smultron och blodapelsin för 89 kr. Finns på de flesta Systembolag.


Våren spirar i Götet


Ljuvlig blomster på Grönbergs


Förra helgen spenderades i Göteborg och jag hann med favoritrundan förbi Grönbergs Interiör, en flickas absoluta inredningsparadis! Alltid när jag kommer dit så fylls jag med nya ideér och inspiration. Jag är nog inte ensam om att bara älska butiken och den mysiga ägarinnan. Dessutom har de alltid underbara blomsterarrangemang i butiken som är en fröjd för själen.


Camilla Naturally - baristan Camillas specialblandning


Sen bar det av till Da Matteo för att fylla på lattebegäret, och det blir alltid stillat av deras ljuvliga kaffebönor! Jag fick med mig Baristavinnaren i väst,  Camillas blandning hem. En spännande blandning med mycket syra och lite lakritstoner. Perfekt för latte! Just nu spriar även våren på Da Matteo, för nu är Vårblandningen här! En härlig promenad på detta så är man i riktig magi!

Bild: Översta bilden lånad från Grönbergsbloggen

Johan & Nyströms konceptbutik och café

Ingen kaffeälskare har väl missat Johan & Nyströms konceptbutik på Swedenborgsgatan 7 på Söder. Jag vill ändå flagga för denna kaffeoas fylld med gott kaffe från topp till tå. Framför allt vill jag passa på att tipsa om deras Aeropressbar för den som inte har provat. Fråga efter Rwanda Gatsinga eller Etiopien Harrar, vilken smakexplosion! Kaffe ur ett helt nytt perspektiv. Espresso fast med renare och rundare smaker. Det finns även ett helt teparadis för teälskaren! Betyg: 4/5 (Hade fått 5 plus om det hade funnits en kundtoalett) Bilder: johanochnystrom.se


Konceptbutiken


Aeropressbaren

RSS 2.0