Vin- och Grillbrunch med Goodwine på Villa Pauli

Förra helgen var bloggen bjuden på Grill- och Vinbrunch av GoodwineVilla Pauli i samband med lanseringen av det Katalanska vinet Villa Santa och Champagnen H.BLIN & Co. Hélène R. Westelius, sommelier och vinskribent på Goodwine hade ordnat en mycket trevlig provsmakning av vinerna i samband med Villa Paulis söndagsbrunch.


Magnus Grenthe, Hélène R. Westelius och Karel Papica från Goodwine


God mat och gott vin!


Vi njuter fullt av vin och brunch i solen, otroligt skönt!


Villa Anita Rosé 64 kr, en bärig och fräsch rosé och Villa Anita Viura Chardonnay 64 kr,  ett blommigt och fruktigt vitt vin. Båda mycket prisvärda och bra grillviner som finns i beställningssortimentet på Systembolaget from 1 juni 2009.


Champagnen BLIN & Co var fantastiskt god med Jordgubbspannacottan. Det slank säkert ner tre (!) st, så gott var det!!! 229 kr i beställningssortimentet på Systembolaget from 1 juni 2009

Fruktbomb från Kalifornien - Petite Sirah


Jag bara måste tipsa om detta fantastiska vin i den lite högre prisklassen. Jag var och pratade vin med en mycket trevlig och kunnig medarbetare på SB och han kom med en hel del bra vintips till mig. Det resulterade bla i den här godingen, Eos Cupa Grandis Petite Sirah från Eos Estate Winery i Kalifornien. Det är nog den största fruktbomb som jag druckit med mjuka tanniner och ändå en tydlig fyllighet med toner av blå frukt med choklad och kaffe. Ett riktigt pangvin i mina ögon.

Eos Cupa Grandis Petite Sirah
Druva: Petite Sirah
Distrikt: Paso Robles
Producent: EOS Estate Winery
Pris: Tillfällig, 199 kr (nedsatt från 259 kr)
Betyg: 5/5

Observera att vinet är tillfälligt och på rea just nu, så den som är intresserad måste skynda till antingen Sundbyberg, Regeringsgatan, Lidingö eller Mörby.

RSS 2.0