Cafékulturen i Göteborg

I helgen var jag på visit i Götet och blev helt frälst i stan. Jag gillar de låga husen och de mysiga gatorna man kan promenera runt på, och shoppingen i de trevliga affärerna ofta med egna personliga teman. Jag måste säga att jag verkligen gillar cafékulturen i Göteborg. Det är en perfekt stad att spendera lördagseftermiddagen i! För att hitta ett bra fik behöver man inte ta många steg. Det finns verkligen något för alla smaker! Och som finlattenörd så är det ju himmelriket! Café efter café stoltserar med egna master baristas och kaffeblandningar som man nöjt kan köpa och njuta av hemma, lite som Starbucks, fast mer personligt. Café Marmelad och da Matteo är några. Många fik är inspirerade av frankrike, bla Le Pain Francais som säger sig ha ett äkta franskt bageri, och så har vi det frestande chokladcafét G Chocolat med ljuvliga praliner! Jag längtar redan tills nästa gång jag åker till Göteborg! Tack Mia & Johan för en superhärlig helg!


da Matteo, Victoriapassagen


Hemmarostat kaffe da Matteo, Torrefazione


Ljuvligaste chokladcafét G Chocolat


Frestande skylt på G Chocolat


Gulliga tjejer i kaffeaffären Magasin 11


Café Marmelad har sin egen blandning exklusivt famtagen av Johan & Nyström


Te på Le Pain Francais

Helgtips - vitt vin från bourgogne

Jag fortsätter att botanisera bland bourgogne-vinerna och har ännu ett fantastiskt gott vin att rekommendera, Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc, 106 kr. Det är ett torrt vitt vin som är väldigt friskt och fruktigt. Jag är jätteglad att jag hittat ett distrikt i Frankrike som jag tycker om förutom Touraine-vinerna. Jag gillar det här vinet just för att det har en friskhet och mer frukt och smak om man jämför med en Petit Chablis, som har mer mineralton och smak av äpple. Jag skulle rekommendera Couvent des Jacobins som en apertif på såväl minglet som middagen eller till skaldjur och fisk. Betyg 5/5!

Favorit i repris: Fresh Apple Martini


Hösten till ära bjuder jag på min egenkomponerade favorit-cocktail, Fresh Apple Martini! Nu är det ju måndag och cocktailtimmen kanske lämpar sig bättre mot veckoslutet eller lillördagen, men nu har ni helgens dryckesförslag avklarat redan i början på veckan!

Fresh Apple Martini
2 pers

Färskpressad äppeljuice (Tropicana eller Kiviks)
Skivat äpple
6 cl Martini Bianco
6 cl Sourz Apple

Skaka med is och häll upp i cocktailglas. Garnera med två skivor äpple!

Värmande Grönt Te - Kashmir

Nu när höstmörkret och kylan är här så vill jag mysa med en stor kopp värmande te! Jag dricker te året om, även en varm sommardag, men populärast är det nog så här på vinterhalvåret. Kashmir från J&N (köpt på NK) är ett ljuvligt gott  grönt te som passar alldeles utmärkt så här inför juletider, jag tycker till och med att det är godare än de glögg och lussetéer som finns ute i handeln nu. Grönt Te är en stor favorit hos mig, och det är ju underbart, för det är ju så nyttigt!

Tips! Jag brygger alltid mitt te med ett Teeli-filter, ca 59-69 kr (på NK, Bönor & Blad mm) som är det bästa teflitret enligt mig. Det ger utrymmer för bladen att utvecklas fullt ut under extraktionen och är lättdiskat, håller hur länge som helst och släpper inte igenom några tesmulor. Man kan också göra en hel kanna med filtret då det får plats mycket te!

Drick och njut i favoritkoppen, min är från Villeroy & Boch!

RSS 2.0