Brewmaster dinner med Budweiser


George Reisch in action

Bloggen var inbjuden till en riktig Brewmaster Dinner i pampiga Tornvillan i Nacka strand i samband med Stockholm Beer & Whiskey festival, med Budweisers egna Brewmaster himself, George Reisch. Det finns nog ingen som älskar sin öl lika mycket som han! Vi fick först en föreläsning om hela processen kring hur Budweiser blir till. Vi fick prova oss igenom 5 olika steg, vilket var mycket lärorikt! Mr Reisch förespråkade även varmt alla fördelar med att laga sin mat i ölen, däribland att koka sitt ris och sin spaghetti med den istället för vatten, det ska bli mycket godare så.

Sen blev det en riktigt god 4-rättersmiddag där det mesta var tillagat med öl! Vi fick prova den vanliga Budweisern, American Ale och Lime Beer till maten. Alen var min favorit, tyvärr säljs den inte i Sverige.. Tack George Reisch och Star PR för en härlig kväll!


5 steg i processen


Förrätten - Glacerade Ribs


Blåmusslor kokta i Budweisers Ale


Lax med pumpamos


Till sist efterrätten, Key Lime paj, Georges favorit med Lime Beer till

Lindemans intar Sydafrika och producerar Rättvisemärkt vin

Sedan 1 september finns Lindemans två första Rättvisemärkta viner från Sydafrika på Systembolaget och jag fick äran att komma och prova dem i samband med en vinprovning som ordnades av Fairtrade på Simons skafferi. Vinet heter Lindemans New Frontiers, en vit Sauvignon Blanc Viognier på flaska för 69 kr och en röd Cabernet Sauvignon Petit Verdot på box för 215 kr.

Det vita vinet är lätt blommigt och fruktigt med inslag av citrus och passar fint som fördrink eller pratvin. Betyg 3/5.

Det röda vinet är ett fruktigt och bärigt vin i min smak med en tydlig karaktär av Cabernet Sauvignon, och passar utmärkt som grillvin eller till lättare kötträtter. Betyg 4/5.

Det är trevligt att Lindemans bidrar till vinproduktion med bättre villkor och förhållanden för arbetarna i Sydafrika i och med Rättvisemärkt. Vi kan vara stolta över att Sverige är det land som köper mest Ekologiska och Rättvisemärkta viner i världen!


Det röda vinet smakade gott tillsammans med lamm
och snittar med jordgubbe och mögelost.

RSS 2.0