Lindemans intar Sydafrika och producerar Rättvisemärkt vin

Sedan 1 september finns Lindemans två första Rättvisemärkta viner från Sydafrika på Systembolaget och jag fick äran att komma och prova dem i samband med en vinprovning som ordnades av Fairtrade på Simons skafferi. Vinet heter Lindemans New Frontiers, en vit Sauvignon Blanc Viognier på flaska för 69 kr och en röd Cabernet Sauvignon Petit Verdot på box för 215 kr.

Det vita vinet är lätt blommigt och fruktigt med inslag av citrus och passar fint som fördrink eller pratvin. Betyg 3/5.

Det röda vinet är ett fruktigt och bärigt vin i min smak med en tydlig karaktär av Cabernet Sauvignon, och passar utmärkt som grillvin eller till lättare kötträtter. Betyg 4/5.

Det är trevligt att Lindemans bidrar till vinproduktion med bättre villkor och förhållanden för arbetarna i Sydafrika i och med Rättvisemärkt. Vi kan vara stolta över att Sverige är det land som köper mest Ekologiska och Rättvisemärkta viner i världen!


Det röda vinet smakade gott tillsammans med lamm
och snittar med jordgubbe och mögelost.

Kommentarer
Postat av: Ia

Spännande - har aldrig testa kombinationen jordgubbe och mögelost. bara mögelolost med fikonmarmelad. Är det ngt du skulle rekommendera?

2009-09-12 @ 22:39:41
URL: http://iasmatblogg.blogspot.com/
Postat av: Marys mat och vintips

Ia: Hej, kul att du kikar in! Ja, det var en riktig hit, sötman i jordgubben passade utmärkt med sältan, man brukar ju säga att sött och salt gifter sig med varann, eller hur :) Med fullkornsbrödet var det jättegott till det röda Cabernet Sauvignon-vinet!

2009-09-14 @ 19:41:48
URL: http://vintips.blogg.se/
Postat av: Ia

sött och salt en god kombination! :)MM vad gott!

2009-09-14 @ 20:26:07
URL: http://iasmatblogg.blogspot.com/
Postat av: Lotta Brinck

Hallå

Tack för trevligt snack på glöggprovningen.Har en liten fråga om Sverige som landets som köper mest ekologiskt och rättvisemärkt vin.Gäller det per person? Eller är det fråga om andel av hela vinkonsumtionen? För totalt sett kan det väl inte vara?

2009-09-24 @ 21:35:53
URL: http://lottabrinck.wordpress.com
Postat av: Marys mat och vintips

Lotta Brinck: Hej! Tack detsamma!Sverige är det land där det konsumeras näst mest Rättvisemärkt vin i världen (UK ligger på första plats). Samtidigt konsumerar svenskarna mer Rättvisemärkt vin än engelsmännen och mest i världen om man räknar per individ.

2009-09-25 @ 14:48:51
URL: http://vintips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0