Förberedelser för årets rosé

Rosévin hör ju sommaren till och jag är inte sen med att prova årets skörd, dock har jag kommit fram till några säkra kort som man alltid kan köra på och även lite nyheter. Det roliga med att många roséviner kommer som tillfälligt sortiment är ju att man kan prova mycket nytt och det tråkiga att om man hittar en favorit så får man hamstra (inget att rekommentera då roséviner oftast inte skall lagras) plus att det är lätt att gå på nitar. Uppdatering på den rosévinsfronten kommer inom kort, jag har några stycken som jag inte är färdig med än ;)


Här med lite rosévinsmys på Bistro Bohème i Sthlm som har en riktigt skön uteservering att hänga på.

Pasta Due - en pasta, två olika såser


Alltså, jag har blivit en sån sucker för det enkla italienska köket så det nästan är löjligt.. Men det för så mycket gott med sig så det är bara att gotta sig i nörderiet ;)

Här har jag lagat en pasta och blandat med två olika pastasåser, pesto med rostade pinjenötter och tomatsås med cocktailtomater på kvist med gröna urkärnade oliver. På med en god olivolja, riven parmesanost, flingsalt och peppar. Så enkelt, men så gott, dessutom ett bra vegoalternativ!

Antingen gör man det enkelt för sig och blandar med pesto och tomatsås på glasburk, eller så gör man den själv. Jag körde på den enkla varianten denna gång, med varor inhandlade på en Italiensk delikatessbutik här i stan. Godaste oliverna får man dock från Grekland - Fontanas gröna utan kärnor på glasburk är helt oslagbara! Ett tips är att köpa en lite finare pasta och koka den al dente, och sen blanda ut den med alla ingredienser i en uppvärm panna med olivolja i. Då kommer alla smaker fram, det gör stor skillnad!

Ett gott rödvin till som Cappello di Prete, 79 kr, passar perfekt till pasta med sin lätta kryddighet och italienska fatighet. Ett annat vin från samma producent, välkända Copertino Rosso, 69 kr, är också en riktig höjdare till dessa rätter.


Årets gästspel på Sturehof - Geir Skeie och Linie Aquavit

Den norska nationaldagen till ära bjuder Sturehof till ett gästspel av den prisbelönte norske kocken Geir Skeie som har tagit fram en 4-rättersmeny i dagarna tre, 17-19 maj, och dit var bloggen inbjuden till en härlig presslunch. Det bjöds på allt ifrån Laks och jordskokk, Helleflyndre med svinsknoke, Andebryst fra Vestfold som sedan eskalerade i en ljuvlig efterrätt, panacotta med hvit sjokolade och basilika. Den som inte vill prova hela menyn tycker jag ska slinka in på uteserveringen och avnjuta åtminstone efterrätten med en kaffe eller avec. Annars får ni skynda att boka bord!Till menyn skålades det i den berömda Linie Aquavit som är världens äldsta snaps som har ett minst sagt annorlunda tillverkningssätt med sina 4 månader till sjöss, för att få de ultimata klimatväxlingarna och rullningarna, för att sen återvända hem och lagras ytterligare 16 månader.


Omåttligt god Laks och asparges med kaviar och jordskokk


Den förtjusande efterätten


Monika Ahlberg var där!

Första ekologiska cavan

Den 3 maj lanserades den första ekologiska cavan på Systembolaget, och den har jag också fått äran att prova.

Familjen Albet i Noya som ställde om till 100 % ekologisk odling redan 1978 var en av de första ekologiska vinmakarna i Europa, men inte förrän nu har vi fått möjligheten till en helt ekologisk cava på Systemet. Vinhuset är idag en av de största och ledande inom ekologiska kvalitetsviner i Spanien.

Petit Albet, 79 kr, är ett gott torrt mousserande vin med en frisk fruktig smak och med finare bubblor än tex en lite "billigare" cava kan ha. Friskt och fräscht helt enkelt!Bild: Sjölunda Gård Vingrossisten AB

Ti amo italia!

Åh, är nyligen hemkommen från Verona and I love it! Alla mina förväntningar på Italien är besannade, om inte bättre. Hur kan man inte stortrivas i ett land där man älskar att njuta av livet med mat, dryck, människor och natur. Italienarna är verkligen livsnjutare! La Dolce Vita!


Verona är så vackert...


Un Caffe Latte vid Gardasjön


Pizza a la Parma vid Gardasjön


Sött litet Drinkstånd


Obligatorisk Gelato Fragola


Promenad bland vinrankorna


Vinbutiken :)


Garda by night


Vino Soave


Magiskt god Spaghetti alle Vongole med sandmusslor från havet i Venedig med ett otroligt gott rödvin från Veneto


I väntan på un caffe i espressobaren


Un Caffe Espresso
perfetto!

RSS 2.0