Årets gästspel på Sturehof - Geir Skeie och Linie Aquavit
Den norska nationaldagen till ära bjuder Sturehof till ett gästspel av den prisbelönte norske kocken Geir Skeie som har tagit fram en 4-rättersmeny i dagarna tre, 17-19 maj, och dit var bloggen inbjuden till en härlig presslunch. Det bjöds på allt ifrån Laks och jordskokk, Helleflyndre med svinsknoke, Andebryst fra Vestfold som sedan eskalerade i en ljuvlig efterrätt, panacotta med hvit sjokolade och basilika. Den som inte vill prova hela menyn tycker jag ska slinka in på uteserveringen och avnjuta åtminstone efterrätten med en kaffe eller avec. Annars får ni skynda att boka bord!
Till menyn skålades det i den berömda Linie Aquavit som är världens äldsta snaps som har ett minst sagt annorlunda tillverkningssätt med sina 4 månader till sjöss, för att få de ultimata klimatväxlingarna och rullningarna, för att sen återvända hem och lagras ytterligare 16 månader.
Omåttligt god Laks och asparges med kaviar och jordskokk
Den förtjusande efterätten
Monika Ahlberg var där!
Kommentarer
Postat av: Kari Receptomaten
Åh, idolbild! Det missade jag :/ Jaja, nästa gång och då ska jag säga hej till dig med :)
Trevlig helg!
Postat av: Marys mat och vintips
Kari: Javisst ;) Å, synd, ja det får du gärna göra :D Ha en riktigt skön och trevlig helg du med!
Postat av: Caroline
Säger bara: efterrätten:)
Postat av: Marys mat och vintips
Caroline: Eller hur ;) Den var galet god :)
Trackback