Italiens mest serverade drink - Spritz Aperol


Förra veckan var vi på en mycket trevlig After Work med Aperol där det bjöds på den begivna drinken Spritz Aperol. Vi möttes första gången för nästan exakt ett år sedan på Piazza delle Erbe i Verona. Det var ett trevligt möte med ett gäng vänner i eftermiddagssolen! Nu verkar det som vi får njuta av den i Sverige också, dock inte lika exotiskt, men än så trevligt!


After Worken hölls på det italienska caféet Bianchi Café & Cycles på Norrlandsgatan 20, och där finns massa gott som hör Italien till. Allt ifrån pasta och kallskurna delikatesser till dolci med en god kaffe på det! De serverar även härligt gott vin och limoncello.

Vill du också smaka Italiens mest serverade drink?
Lägg massor med is i ett vinglas och tillsätt:
4 cl Aperol (beställningssortimentet)
6 cl Prosecco
en skvätt sodavatten
en eller flera skivor apelsin

Två prisvärda viner till våren- och sommarens bufféer


Vid en middag på landet så hade min faster med sig massa gott vin, bland annat det här urgoda franska vinet, Terre de Mistral 2009, som passade perfekt till lammet. Som ni kanske vet så är jag inte alltid så förtjust i franska röda viner av någon anledning ( inte så populärt att säga vill jag lova ;) men det här vinet från Cotes du Rhone var riktigt smarrigt! Det vita vinet till höger, Indomita var också en liten pärla, ett annorlunda chardonnay från Chile med härliga tropiska inslag i smaken. Båda rekommenderas varmt, och passar både till våren- och sommarens grillfester och bufféer.

Det andra vinet i bild är lite mer robust, och passar bäst till en lite kryddigare köttbit, men det har jag skrivit om tidigare här. Ha nu en riktigt trevlig helg!

RSS 2.0