Flickorna Helin & Voltaire - En cafépärla i Stockholm

Nu när våren börjar komma så längtar man ut till mysiga uteserveringar. Det är inte alltid så lätt att hitta till de där smultronställena som gömmer sig lite här och var. På Rosendalsvägen 14 i Stockholm, inte långt från Djurgårdsbron ligger Cafét i regi av Flickorna Helin & Voltaire. De har en fantastisk uteservering med utsikt över Djurgårdskanalen, och en minst lika mysig innedel där man kan värma sig kyligare dagar framför den sprakande brasan. Det är inte bara läget som är så slående för denna lilla pärla, bakverken som man möts av i ingången är ljuvliga! Luncherna med soppor, sallader och goda mackor är riktigt bra och annorlunda mot de flesta "vanliga" fik. Jag rekommenderar verkligen ett besök hit och enda nackdelen är egentligen att det endast är öppet till 18.00 och att det är så omåttligt populärt.

Betyg: Mat - 5/5, Service - 4/5, Miljö - 5/5 = 4,6

Glad Påsk


Sitter här på landet och myser i eftermiddagssolen och snart drar Påskfirandet igång med familjen. Jag önskar dig en riktigt Glad Påsk fylld med värme, glädje, god mat och dryck!

Kram Mary

Två fantastiska viner från Sydafrika - StellenzichtDet var det här vinet som fick mig att få upp ögonen för Sydafrika, Stellenzicht Golden Triangle Pinotage. Det var en ljum sommarkväll i Visby med en grillad lammfilé i en helt fantastiskt god kombination. Det finns en Pinotage och en Shiraz i det ordinarie sortimentet och båda är två riktiga toppviner, prisvärda med bra kvalité. Pinotagen är aningen mjukare och Shirazen är lite kraftigare i smaken. Båda är fylliga, fruktiga och en aningen rökiga, precis i min smak. Av en gyllene regel så brukar man ta det mjukare vinet till ljusare kötträtter, och det kraftigare till mörkare kötträtter. Båda passar till smakrik mat, så det är bara att välja vin efter tycke och njuta! Vinerna platsar lätt under kategorin betyg 5/5.


RSS 2.0