JulhälsningHoppas ni har en underbar jul där ute, och får ett fantastiskt nyår! Firar från ett snöklätt landet med familjen och har det bara bra med massa god mat och gott vin, håll utkik efter vintips, det kan dyka upp ett och annat här under julledigheten ;)

Årets favoritglögg 2009

När jag var på en kul och annorlunda glöggprovning för Dufvenkrooks så föll jag pladask för dessa två glöggsorter. Dufvenkrooks Amore Hjortron som är en frisk hjortronglögg tillverkad på grappabas, hemliga Amorekryddor och hjortron. Kan drickas varm eller kall, serverad med massor av krossad is. Något som är jättegott till är kallrökt lax eller röding på rågbröd.


Dufvenkrooks Vinglögg är en klassiker gjord på en blandning av kraftfulla smakrika viner med kardemumma, kryddnejlika och ingefära. Passar till pepparkakor med ädelost.

 

Det roliga med dessa två är att man kan göra urgoda drinkar på dem också! Helt otroligt gott! Mer om det i ett senare inlägg!

 

Källa: dufvenkrooks.se

Drick vin för en god sak - Rädda en våtmark!

Vinhuset Banrock Station satsar nu globalt för att rädda våra våtmarker och i varje land där Banrock Station säljer sitt vin investeras en del av vinsten till att rädda våtmarkerna i det aktuella landet.

 

Banrock Station Chardonnay finns på systemet på både flaska (69 kr) och box (199 kr). Jag fick äran att prova vinet och jag tycker att det är en riktigt trevlig chardonnay med fatkaraktär och smak av tropisk frukt och vanilj. Funkar utmärkt både till fisk och skaldjur, eller som ett trevligt tilltuggsvin till fördrinken!

 

Betyg: 4/5


RSS 2.0